dissabte, 27 d’octubre del 2012

¿Matan las escuelas la creatividad?

Benvinguts de nou!

M'agradaria parlar-vus sobre un vídeo amb el qual vam estar reflexionant en una de les classes de COED. A continuació us adjunto el vídeo:




En el vídeo que hem visualitzat, Ken Robinson, educador i escriptor britànic, expert en asumptes relacionats amb la creativitat, la calitat de l'ensenyament, la innovació i els recursos humans, fa una apasionada i divertida argumentació sobre la importància de la creativitat en els nostres dies.

Alguns dels aspectes més importants d'aquesta petita conferència són:
  • "La educación nos lleva a un futuro que no podemos entender."
  • "Todos los niños tienen un tremendo talento y nosotros lo derrochamos, despiadadamente."                                  "Educamos a los niños alejándolos de sus talentos y de su creatividad"
  • "Mi argumento es que la creatividad ahora es tan importante en la educación como la alfabetización y debemos tratarla con la misma importància."
  • "Los niños no tienen miedo a equivocarse, ahora bien, no quiero decir que estar equivocado es lo mismo que ser creativo. Lo que sí es verdad, es que si usted no está preparado para equivocarse, nunca llegará a nada original."
  • La inteligència té 3 característiques principals: és diversa, distintiva i dinàmica.

A partir d'aquí, vam arribar a la conclusió de que hem de lluitar contra aquestes etiquetes, que et diuen si vals o no al fer qualsevol cosa que t'agradi, es a dir, no tancar les portes a qui vulgui fer el que realment se li dóna bé. Per una altre part, deixar als nens treballar amb la seva imaginació i que experimentin, ja que si no, creixen amb la por d'equivocar-se i de fracasar.


A la segona meitat de la classe, vam analitzar si K. Robinson era un bon comunicador o no.
Vam veure que durant tota la conferència, utilitzava un ric i precís vocabulari (alternant amb petites bromes) que feia que la xarrada fós divertida i interessant, fet que provocava la captació d'atenció dels espectadors. També, somriu en tot moment, gesticula amb claredat i utilitza els gestos adecuats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada