diumenge, 28 d’octubre del 2012

"Els petits samurais"

Hola,

Avui m'agradaria parlar-vus sobre una de les classes d'Educació Física que vam fer la setmana passada. Va ser bastant interessant, ja que vam estar veient un vídeo titulat "Els petits samurais". Simplement, tractava sobre una escola, situada al Japó, on imparteixen un nou sistema d'educació ("l'educació sense roba"), destinat a reforçar els cos i l'esperit dels més petits.




- Aquestes fotografíes, extretes de la pàgina web de 30minuts (http://www.tv3.cat/30minuts/reportatges/306/Els-petits-samurais) a TV3, reflexen el dia a dia d'aquests petits nens.

Cada matí, quan arriben a l'escola, s'han de treure la samarreta i colocar-se un pantaló curt de color negre, acompanyat d'una gorra del color segons la classe on vagin. Aquest fet no varia segons els temps, es a dir, encara que nevi o plogui, han de dur aquesta vestimenta. Només porten samarreta aquells que es troben malalts.

Seguidament, es disposen tots els nens a fer 1km corrent, acompanyats dels seus professors. També fan meditació, pregària i un cop per setmana, fan la neteja de les classes, passadissos i el jardí.
Tothom es preguntarà, i perquè aquest sistema educatiu? Un dels proverbis japonesos diu que allò que s'aprèn abans dels 3 anys, dura per tota la vida i que per tant, els nens des de ven petits s'han de preparar tan fisic com mentalment.

Per tant, el professorat d'aquesta escola, va pensar que el nen havia d'estar en contacte amb els canvis que es dónen a la natura, per tal de desenvolupar el sistema inmunològic i enfortir-lo i així, aconseguir una millora de la salut.
Actualment, aquesta escola té un gran èxit i cada any han de refusar a molts alumnes, que es queden sense plaça. Inclús, en el reportatge que ens mostra 30minuts, una mare afirma que es troba disposta a fer 4 hores de camí (2h d'anada i 2h de tornada) per tal de que els seus fills asisteixin a les classes de l'escola Daini Hikari

Una vegada acaben el parvulari, fan una marató de 3km, aproximadament. En aquesta petita competició, l'objectiu és guanyar.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada